Nieuws

16 juli 2018  Als afsluiting van het seizoen geeft het Vordens Mannenkoor het Miniconcert dit jaar in de Muziekkoepel Vorden. Dit organiseert de Stichting Muziekkoepel Vorden samen met het Vordens Mannenkoor.

1 april 2018  Het jaarlijkse paaseieren zoeken staat tijdens eerste paasdag weer op het programma. Onder leiding van Saskia Vliem en haar 2 Paashazen worden de eieren verstopt die de kinderen kunnen gaan zoeken.

26 december 2017 Meesters 3e Uitbuikloop was wederom een daverend succes. Het mooie droge weer speelde gelukkig mee, er liepen rond de 125 wandelaars mee. De route’s die bewandeld werden waren 7 en 11 kilometer.

28 oktober 2017 Voor de 2e keer werd dit jaar bij de Muziekkoepel de “Nacht van de Nacht” georganiseerd. Een leuk evenement voor jong en oud!

22 augustus 2017 Vandaag trad de Fanfare van de eerste liefdesnacht op bij o.a. de Muziekkoepel. Een leuk swingend geheel!

1 juli 2017 Een fotoreportage van Johan Bolink met de High Tea for Kids.

19 mei 2017 Een bericht uit de Contact van deze week.

17 mei 2017 De Muziekkoepel is uitgeroepen tot “Parel van Vorden”! Een prachtige eer. De stichting is enorm trots.

16 april 2017 Vandaag is er een kinderactiviteit geweest, Paaseieren zoeken bij de Muziekkoepel. Het was erg succesvol, er waren bijna 80 kinderen.

28 februari 2017 Een bericht uit de Contact van deze week.

10 januari 2017 Het weekblad Zutphense Koerier heeft in een kleurig stuk aandacht geschonken aan de Muziekkoepel. De fotografe was dezelfde als die de foto maakte tijdens de Brocante Markt.

28 december 2016 Ook het weekblad Contact heeft aandacht aan de vernieling geschonken. De Stentor was er vorige week als de kippen bij om dit nieuws te kunnen brengen. Het FB bericht is bijna 300 keer gedeeld. Er is aangifte gedaan.

27 december 2016 Meesters 2e Uitbuikloop is wederom een succes gebleken. Ondanks dat het tweede kerstdag was, liepen zeker 120 -140 wandelaars een van de drie routes.

23 december 2016 De Herdertjestocht deed de muziekkoepel aan en we mogen met recht spreken van een succes. Ruim 600 deelnemers liepen langs de tot Herberg omgetoverde muziekkoepel.

26 november 2016 Vandaag is in Zelhem de, door ons gewonnen, watertappunt geopend. De burgemeester en wethouder namen het eerste slokje in ontvangst en dankten de Vordense inbreng. Ook op het terrein bij de Muziekkoepel is een watertappunt geplaatst. Op een later moment zullen we hier extra aandacht aan besteden. De editie Zuid van het Contact heeft er aandacht aan besteed.

29 oktober 2016 Dit jaar werd voor de eerste keer de Nacht van de Nacht bij de Muziekkoepel georganiseerd. Een geweldig mooi evenement en uiteraard voor herhaling vatbaar!!

19 september 2016 Iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan het grandioze feest van zondag 18 september 1000 x dank!! Opnieuw een mooi stuk in onze Vordense editie van het weekblad Contact.  Ook De Stentor heeft hier aandacht aan besteed! We staan met Vorden op de kaart!!

4 september 2016 Deze week willen we graag de laatste hand leggen aan alle werkzaamheden. Als er nog liefhebbers onder ons zijn, meld je dan aan. Er is nog van alles te doen! Samen redden we het!

30 augustus 2016 Een duidelijk en opvallend stuk in de Contact van deze week geeft aan dat de oplevering aanstaande is. Binnenkort nog veel meer over de opening!

29 augustus 2016 Het grootste deel van de werkzaamheden is gereed. De afwerking is in gang gezet. Zo maakt Herwin Wilgenhof de demontabele rolstoel opgang terwijl De Bovenste Plank de zitgedeelten maakt op de rand van de koepel. Ook van blank eikenhout worden de kleine tafelblaadjes  op de demontabele beugels gemonteerd. Antoon Peters van het gelijknamige schildersbedrijf zal ons assisteren met het schilderwerk. Kamphuis Hoogwerkers heeft op basis van sponsoring, de hoogwerker aangeboden die nodig is om de windvaan aan te brengen.

14 augustus 2016 De opening/oplevering van de koepel staat gepland voor zondagmiddag 18 september. Het terrein krijgt een nieuwe naam! De Panna-kooi is in gebruik genomen. Er wordt een “kers op de taart” aangebracht en last but not least, De Bankdirecteuren spelen die middag IN de koepel.

2 augustus 2016 De Contact heeft opnieuw aandacht aan de Muziekkoepel besteed. In een leuk artikel is onze prijs voor Bronckhorst onder de aandacht gebracht.Binnenkort meer nieuws omtrent onze koepel. De planning begint erom te spannen, maar we houden de moed erin!!

27 juli 2016 En opnieuw zijn we weer in de publiciteit, maar deze keer met water!! Naar aanleiding van onze oproep m.b.t. de actie van Vitens om selfies aan te leveren, hebben we twee kraanwater tappunten weten binnen te slepen. Een ervan komt bij de koepel, de tweede is nog in overleg!

16 juli 2016 Er zijn ook in de afgelopen weken sterke vorderingen gemaakt. Zo hebben de jongeren ons met man en kracht bijgestaan om de betonbanden rondom het pannavels te plaatsen. Hoveniersbedrijf Bleumink heeft op vakkundige wijze het zand aangebracht. Volgende week wordt het straatwerk gelegd. Kijk op de pagina “onderhoud” voor meer foto’s. De oplevering komt steeds dichterbij. Zoals het er nu voorstaat zal begin september haalbaar zijn mits….. er nog hulp komt opdagen 😉

21 juni 2016 Wat een avond bij Erve Kots, geweldig! We waren met velen, maar je voelt je als Vordenaar dan toch extra sterk vertegenwoordigd. De Contact heeft er weer een leuk bericht aan besteed!

19 juni 2016 In de afgelopen weken zijn er goede vorderingen gemaakt. Er wordt achter de schermen gewerkt aan de oplevering. Deze staat gepland voor 4 september.

30 mei 2016 Er is weer ruimschoots aandacht besteed aan onze koepel. Het weekblad Contact heeft een leuk stuk geplaatst. Evenals onze vorderingen m.b.t. de planning en uitvoering.

28 mei 2016 Van de Stichting Veilingcommissie Vorden ontvingen we vandaag een cheque ter waarde van 2.500,= euro. Deze zullen we duurzaam besteden. Ook De Stentor heeft hier aandacht aan geschonken.

25 mei 2016 Er zijn goede vorderingen gemaakt aan het plafond van de koepel.

24 mei 2016 De gemeente is begonnen met het graafwerk t.b.v. de Panna[kooi.

19 april 2016 Ook vandaag werd er aandacht besteed aan de vorderingen van de muziekkoepel. Je leest het veelal in ons weekblad Contact, maar je kunt het ook in werkelijkheid volgen. Kom gerust langs en overtuig je van het moois!!

5 april 2016 En zo stond de overdracht van de muziekkoepel deze week in ons weekblad Contact. Het gaat de goede kant op, dat kan niet meer mis!!

1 april 2016 Vandaag zijn we officieel eigenaar geworden van de muziekkoepel. Een gebeurtenis die in het Meestershuis werd gehouden. Onder het genot van een kop koffie en overheerlijke taart werden de handtekeningen gezet. Het onderhoud kan nu echt beginnen.

28 maart 2016  Het paaseieren zoeken op 2e Paasdag is uitgesteld naar aanstaande zondag. Ook ons weekblad het Contact heeft er aandacht aan besteed. Samen met de voortgang is er weer ruim aandacht besteed aan ons project.

10 maart 2016 Vanmiddag hebben we de koepel afgezet met bouwhekken, die hiervoor beschikbaar zijn gesteld door Dijkman Bouw Warnsveld. Deze afzetting is nodig om de veiligheid tijdens de bouwperiode te waarborgen. Op de bouwhekken kunnen zij, die een logo hebben verdiend op onze pagina, hier ook tijdens de bouwperiode hun reclamebord ophangen. Neem hiervoor contact op met Harry Jansen. Voor meer info, lees Het Contact van deze week!!

10 maart 2016 Vandaag ontvingen wij een fantastische brief van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland. Zij kennen ons een bijdrage toe van maximaal € 5.000,00 voor ons project. Uiteraard wordt de uiteindelijke hoogte van het bedrag in een later stadium definitief bepaald. We naderen met rasse schreden ons doel. Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, 1000 x dank hiervoor.

29 februari 2016 Vanmorgen zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart m.b.t. de water-stroom en riolering. Een eerste tegenvaller is dat de afvoer waarop e.e.a. zou worden aangesloten, helaas niet bestaat (wordt vervolgd). Overigens waren de beide medewerkers van de gemeente Bronckhorst ontzettend behulpzaam om, de voor ons grote tegenvaller op te lossen. Bij de koepel, daar waar de meterkast stond en weer opnieuw wordt gemaakt, vonden we een restant van de oude meterkast. Vandaag (digitaal) en morgen in de papieren versie staat er een stuk in ons weekblad Het Contact.

26 februari 2016 Vandaag hebben we van de belastingdienst de goedkeuring ontvangen inzake onze aanvraag m.b.t. ANBI status. Deze status is met terugwerkende kracht geactiveerd per 18 augustus 2015. Hiermee kunt u als particulier 125% van uw donatie  als aftrekpost opvoeren. Voor ondernemers is dit zelfs 150%. Voor meer gedetailleerde informatie adviseren wij u te kijken op de pagina van www.belastingdienst.nl

18 februari 2016  De herstelwerkzaamheden aan en om de koepel starten op 3 maart 2016 met graafwerkzaamheden t.b.v. licht, water en riolering. De bedrijven die ons hierbij ondersteunen zijn: Prowonen Woningcorporatie, Frank Sessink Bestrating en Grondverzet, Wentink Elektro Vorden, Bulten Techniek Vorden. Mocht u ons op een of andere wijze kunnen ondersteunen, neem dan contact op via het tabblad ‘Wie helpt’.

13 februari 2016 Ondanks dat er (te) weinig ruchtbaarheid aan is gegeven, kunnen we toch stellen dat onze Brocante Markt een succes is geweest. Met dank aan alle vrijwilligers, Slagerij Vlogman, V.O.V,  gulle gevers en uiteraard de kopers die het voor ons weer een stapje dichterbij de realisatie hebben gebracht. Ook ons weekblad contact heeft er weer aandacht aan besteed.

9 februari 2016 Vandaag is onze nieuwe actie t.w. de Brocante Markt van aanstaande zaterdag in de digitale versie van het Contact te lezen. Wij hopen jullie hier te mogen ontmoeten. De koepel wordt grotendeels winddicht gemaakt.

30 januari 2016 Wij ontvingen het bericht dat onze oudste buurvrouw, mevrouw Stokkink-Golstein op 92 jarige leeftijd, is overleden. Zij gaf onze stichting het officiële startsein en heeft nu haar finish bereikt. Wij wensen de familie veel sterkte bij het dragen van dit verlies.
stokkink

29 januari 2016 Hoe blij en gelukkig kun je als bestuur zijn wanneer er een brief in de bus valt waarin staat:  In antwoord op uw verzoek d.d. 28 december 2015, heeft de Stichting Boschuysen het genoegen u te berichten dat het bestuur heeft besloten een bedrag van € 2.000,00 beschikbaar te stellen in de vorm van een gift, ter ondersteuning van uw project “Muziekkoepel Vorden”. Stichting Boschuyzen, 1000 x dank hiervoor.

26 januari 2016 Vanmiddag met het verlichtingsbedrijf M&M uit Apeldoorn, in samenwerking met Wentink Elektro Vorden, ons verlichtingsplan definitief gemaakt. Naast de scherpe levering van het licht, ontvangen we ook de inrichting van onze meterkast!!  En dan houdt het maar niet op, want ook viel er vandaag een brief van de Rabobank op de mat. De donatie van € 250,00 van 2015 wordt binnenkort nóg een keer aan ons overgemaakt. Wentink Elektro Vorden, M&M Apeldoorn en Rabobank, 1000 x dank hiervoor.

25 januari 2016 Brocante Markt of Brocantenmarkt, de muziekkoepel is van vele advert-bordmarkten thuis. Aanstaande zaterdag 13 februari van 10:00 tot 16:00 uur op het terrein van de Muziekkoepel aan de Enkweg te Vorden. Heeft u spullen die voor onze markt nog waarde kunnen hebben, neem dan contact op via het tabblad contact. Wij kunnen dan samen beoordelen of het de kans van belanden in de container kan voorkomen.
Het ligt in de bedoeling om zeer binnenkort te starten met de werkzaamheden. Ook hiervoor kunt u zich aanmelden door op het tabblad “Wie helpt” te klikken.

21 januari 2016  Middels een persoonlijk onderhoud en/of het afgeven van een brief met de uitleg betreffende het verlichtingsplan is al behoorlijk succes behaald. De teller staat inmiddels op 24 lichtpuntjes en dat mag fantastisch genoemd worden. Ondernemers van Vorden, 1000 x dank voor jullie betrokkenheid!!

8 januari 2016 Van Weulen Kranenbarg Ruurloseweg, ontvingen we een mail waarin staat vermeld dat zij ons 4 banken schenken. Geweldig nieuws weer voor ons. Marianne Weulen Kranenbarg, 1000 x dank hiervoor!

6 januari 2016 Vandaag zijn we begonnen om (led)lampjes ten behoeve van het plafond te verkopen. Deze lichtpuntjes, als sterren in het plafond van de koepel, worden voor        € 50,00 per stuk aan alle ondernemers in Vorden aangeboden. Bij de aanschaf van minimaal twee lampjes, wordt het bedrijfslogo op onze site geplaatst. Inmiddels hebben onderstaande bedrijven al lichtpuntjes besteld. 1000 x dank hiervoor!! Kluvers Dierenspeciaalzaak, Helmink Wonen, De Makelaars van Bronckhorst, Mondzorg Vorden, Dutch PC Vorden, Visser Mode, Zweverink Meubelmakerij, Apotheek Vorden, Bakkerij Joop, Wijnhandel Smit, De Vordense Tuin, Slagerij Vlogman, Sander Jansen, Siemerink Opticiëns, Wiltink Installatietechniek, Wim Bosman installatiebedrijf, Marion Polman Uitvaart Begeleiding, Richard Bargeman Schildersbedrijf,

4 januari 2016 In de Contact van deze week is weer ruim aandacht besteed aan de laatste ontwikkelingen van onze koepel. klik op de link en geniet net als wij van deze editie van ons plaatselijk weekblad  Contact Ook de Stentor en Contact hebben aandacht besteed aan de spontane actie van Edwin Gotink.

1 januari 2016 Tijdens het optreden van De Bankdirecteuren bij de Herberg, heeft Edwin Gotink een collecte georganiseerd met de mini-koepel. De opbrengst werd nog aangevuld door Hannie Hendriksen en hiermee zijn we weer een kleine 400 euro rijker geworden. Hannie en Edwin, 1000 x dank hiervoor!

30 december 2015 De Welkoop Vorden heeft ons bevestigd zo’n 2000 schroeven (gegalvaniseerden en rvs) en 8 bloembakken gratis beschikbaar te stellen. Welkoop Vorden, 1000 x dank hiervoor.

29 december 2015 In de papieren versie van De Stentor is weer ruim aandacht besteed aan onze koepel. Het betrof in dit verhaal de 1e Uitbuikloop van Vorden. Een primeur die we jaarlijks gaan herhalen. Ook wordt voor ons een verlichtingsplan gemaakt. Het beeld welk we ons hierbij vormen is geweldig. Stel je een heldere hemelnacht voor en wat je dan ziet, daar gaan we voor. Niet overheersend maar wel belevend! Wij zijn ontzettend benieuwd Wilfried Bijendijk. En mocht je zo’n sterretje willen bezitten, neem dan contact met ons op!

28 december 2015 Tijdens de Uitbuikloop van Vorden is in totaal 1320 kilometer afgelegd. Dit houdt in dat we hiermee € 330,00 hebben opgehaald. Ook na afloop van de wandeling is er nog verdiend. In totaal kunnen we, na aftrek van onze kosten, € 500,00 op onze bankrekening bijschrijven.  Volgend jaar weer een Uitbuikloop, maar wanneer is nog de vraag. Alle wandelaars 1000 x dank hiervoor. Zie ook de Stentor

27 december 2015 Tijdens de succesvol verlopen 1e Uitbuikloop van Vorden, werden we verrast door de “Vrouwen Van Nu”. De opbrengst van hun jaarlijkse collecte voor het goede doel, werd aan onze stichting aangeboden. Een bedrag van maar liefst € 298,00 is op onze rekening bijgeschreven. De appels en mandarijnen werden gratis beschikbaar gesteld door Groente en Fruithandel Huusken van de Vordense weekmarkt. Groente en Fruithandel Huusken en Vrouwen van Nu, 1000 x dank voor jullie bijdrage!

22 december 2015 “Persbericht” Gemeente Bronckhorst draagt muziekkoepel Vorden in erfpacht over aan stichting. De gemeente Bronckhorst heeft vandaag besloten de muziekkoepel aan de Emmastraat in Vorden over te dragen aan stichting muziekkoepel Vorden, een initiatief van inwoners. De koepel is in 1948 gebouwd door bewoners en in 1949 door hen overgedragen aan de gemeente, die vervolgens jaarlijks onderhoud pleegde.

In de koepel vonden geen culturele activiteiten plaats, de plek was de laatste jaren een gedoogplek voor jongeren. Afgelopen zomer is door een aantal inwoners de stichting muziekkoepel Vorden opgericht. Zij zetten zich in voor behoud van de koepel voor laagdrempelige sociaal culturele activiteiten. De nieuwe stichting heeft ons gevraagd of zij het eigendom van de koepel over kunnen nemen, waarbij de speelplaats en -toestellen om de koepel heen van de gemeente blijven. Voor de gemeente is het hebben en onderhouden van de koepel geen kerntaak en daarom is besloten het eigendom over te dragen aan initiatiefnemers uit de samenleving, net zoals afgelopen jaren bij dorpshuizen is gebeurd, volgens een erfpachtconstructie (ondergrond blijft eigendom van de gemeente). Met de stichting maar ook met de jongerenwerker en jongeren zijn afspraken over het gebruik gemaakt.

Wethouder Paul Seesing van wegen en groen: “Met de overdacht blijft de muziekkoepel behouden en krijgt de Vordense gemeenschap hier zo nu en dan mooie culturele activiteiten voorgeschoteld, zonder commerciële doeleinden. Een goed initiatief van inwoners!” Aan de overgang in andere handen draagt de gemeente in totaal 12.000 euro bij aan de stichting. Dit zijn de kosten die de gemeente anders de komende jaren zelf aan met name onderhoudskosten voor de koepel kwijt was.

De koepel heeft een opknapbeurt nodig. De kosten hiervan bedragen ca. 36.000 euro. Het bedrag van de gemeente wordt hiervoor gebruikt. De overige kosten dragen de gebruikers zelf bij door onder meer zelf een deel van het werk uit te voeren en sponsors te zoeken.


Dinsdag 22 
december En alweer werden we als stichting verrast met een extra donatie. Het bestuur van de Marktvereniging Vorden heeft € 250,00 op onze rekening gestort. Grand café het Meestershuis heeft € 100,00 bij laten schrijven. 1000 x Dank hiervoor. En ja, het begint bijna gewoon te worden, maar weer hebben we ons Contact gehaald, mede dankzij de Vordering.

Donderdagavond 17 december gaven de kinderen van De Vordering een optreden in de muziekkoepel. Het werd een fantastisch optreden waarmee maar weer wordt aangegeven dat we met dit burgerinitiatief op de goede weg zijn. De eerstvolgende activiteit staat gepland voor zondag 27 december: Vordens eerste UITBUIKLOOP. U kunt uit 3 afstanden kiezen. Voor verdere informatie, klik op het tabblad “agenda” en hopelijk zien we elkaar dan weer

vordering-muziekkoepel

Maandag 14 december
En weer zijn we in het nieuws, het is dan weliswaar indirect maar  we staan er weer.  http://www.contact.nl/regio/bronckhorstnoord/112478/preuverie-welkome-aanvulling-op-sfeervolle-vordense-kerstmarkt-  We verheugen ons inmiddels op de 1e UITBUIKLOOP van Vorden. Komt u ook op 27 december?

Zaterdag 12 december Ondanks de regen, werd het een gezellige Kerstmarkt in Vorden. Onze voorraad handgemaakte kaarsen van Kaarsenmakerij Bronkhorst was snel uitverkocht. Na aftrek van de kraamhuur, kunnen we toch weer € 250,00 bijschrijven op onze bankrekening. Allemaal 1000 x dank hiervoor!

Maandag 7 december  Ons weekblad Contact heeft weer opnieuw aandacht aan de koepel besteed. Deze week werd de donatie van Cycle Team Vorden onder de aandacht gebracht en tevens is er nog gewezen op Vordens 1e UITBUIKLOOP. Voor het artikel in Contact klikt op op deze link: Cycling Team Vorden doneert 500 euro Cycling Team Vorden 1000 x dank.

Woensdag 2 december De Stentor heeft, in zowel de Zutphense als ook de Achterhoekse editie, aandacht besteed aan de nominatie van de Achterhoek-kan-het Prijs. Tevens is er melding gemaakt van Vordens eerste Uitbuikloop van 27 december.
smv_naast_achterhoekprijs

Woensdag 25 november Vanmorgen ontvingen we van de Rabobank Noord- en Oost een bericht dat ze €250,00 overmaken op onze rekening. Rabobank 1000 x dank!

Woensdag 25 november Via onze internetpagina ontvingen we een bericht van Cycling Team Vorden. Zij storten €500,00 in onze kas. CTV, 1000 x dank voor deze gulle gift!

Maandag 9 november En uiteraard besteedde ook ons weekblad Contact weer aandacht aan het heugelijk feit dat Univé €2.500,00 over heeft voor onze koepel.

Zaterdag 7 november Garage Groot Jebbink heeft 400 euro overgemaakt op de rekening van Stichting Muziekkoepel Vorden. Liesbeth, Jan en medewerkers, 1000 x dank.

Vrijdag 6 november Gisterenavond kregen wij, uit handen van Univé, een cheque ter waarde van €2.500,00 overhandigd. Uit de ruim 200 deelnemers werd ook onze muziekkoepel gekozen. Súper blij met deze aanbieding, Univé, 1000 x dank!
unive2500-2

Woensdag 4 november 2015  De Stentor heeft vandaag aandacht aan onze nominatie geschonken.
stentor_nom_prijs_akh

Zaterdag 31 oktober   Groot Jebbink Wintercheck steunt Stichting Muziekkoepel Vorden. Met bewondering heeft Jan Groot Jebbink de inspanningen gevolgd van de Stichting Muziekkoepel Vorden om de muziekkoepel in ere te herstellen. Dit heeft de eigenaar van Autobedrijf Groot Jebbink doen besluiten om dit initiatief te ondersteunen tijdens de gratis toegankelijke Wintercheck 2015. “Voor iedere auto die wij op zaterdag 7 november controleren, doneren wij 5 euro aan de stichting. Als Vordenaren moeten we het samen doen, vind ik.”

grjeb-wintercheck

Jan Groot Jebbink is als geboren en getogen Vordenaar begaan met het dorp en alles wat het biedt. Vorig jaar kreeg de Vordense schooljeugd op speelse wijze verkeersles op het terrein van het autobedrijf met het Shell/Veilig Verkeer Nederland Verkeersplein.  Nu krijgt maatschappelijk verantwoord ondernemen vorm door de steun aan de stichting van Harry Jansen, Pim van Zeeburg en Willemien Klein Geltink. “Van de muziekkoepel, het plein en de speeltuin kunnen alle mensen in Vorden genieten. Het verbindt Vordenaren met elkaar en dat vind ik heel waardevol. Zeker in deze tijd van toenemende tegenstelling”, motiveert de Vordense ondernemer.

Veiligheid voorop   De uitkomst is dat iedere bezoeker van de Wintercheck 2015 automatisch bijdraagt aan het herstel van de muziekkoepel. Tijdens de kosteloze wintercontroledag op zaterdag 7 november aanstaande (van 9.00 tot 15.00 uur) controleren de kundige monteurs van Bosch Car Service Groot Jebbink iedere auto op alle essentiële punten, waarbij veiligheid voorop staat.  Speciale aandacht bij de Wintercheck 2015 gaat uit naar goede werking en de staat van het remsysteem, de wielophanging, de banden en de verlichting. Ook omdat de politie heeft aangekondigd in de aanloop naar de winter strenger te controleren op deugdelijke werking. Tijdens de gratis inspectie worden alle vloeistoffen gecontroleerd, net als de staat van de ruitenwissers. Dit alles om te zorgen dat u zorgeloos en veilig de winter door kunt rijden.

‘Ga naar de wintercheck’   “Het is fijn om te merken dat ons plan breed wordt gedragen. Nog mooier is als de steun leidt tot meer financiële armslag en dat is bij de geste van Jan Groot Jebbink zeker het geval”, benadrukt Harry Jansen, voorzitter van de Stichting Muziekkoepel Vorden. “Ik wil alle Vordenaren bij deze dan ook oproepen: ga met je auto naar de Wintercheck bij autobedrijf Groot Jebbink. Het is een win-win-win situatie: goed voor je eigen veiligheid, goed voor de muziekkoepel en goed voor de leefbaarheid van Vorden!”

Dinsdag 27 oktober Geachte heer / mevrouw,

Dit jaar wordt namens de 8 Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk voor de eerste keer de Achterhoek-kan-het Prijs uitgereikt.

De afgelopen periode konden participatie initiatieven van burgers en organisaties genomineerd worden in de categorieën arbeid, jongeren en maatschappij. Initiatieven die innovatief zijn in de regio en die laten zien dat we samen veel voor elkaar krijgen.

Van harte gefeliciteerd. Uw initiatief is genomineerd in de categorie maatschappij!

Binnenkort kiest een onafhankelijke jury uit alle nominaties de winnaar. De bekendmaking van de winnaar en uitreiking van de Achterhoek-kan-het Prijs vindt plaats op vrijdag 27 november.  Allemaal duimen en wie weet…..

Maandag 19 oktober staan we dan toch maar weer in de Contact.

Dinsdag 13 oktober is er door de Vordense Ondernemers Vereniging aandacht aan ons project besteed.

Donderdag 15 oktober wordt de zandbak onder de speeltoestellen opgevuld met 20 kuub schoon speelzand. De gemeente Bronckhorst levert het zand!

De Stentor (14 oktober) en Contact  (12 oktober), hebben opnieuw aandacht geschonken aan ons initiatief!

In een eerder stadium heeft onderstaande media aandacht aan ons plan besteed. Contact,  Achterhoek FM en Radio Ideaal en een Bericht aan Omroep Gelderland.